maanantai 6. helmikuuta 2012

Kävin tänään elämäni ensimmäistä kertaa akupunktiossa. Lähinnä tarkoitus on hoitaa niska/hartia ongelmia, mutta puhuttiin että samalla voidaan myös hoitaa muitakin kropan ongelmia, esim aineenvaihduntaani.

Jotenkin tuli hieno fiilis, kun "hoitaja" sanoi että sulla taitaa olla ongelmia aineenvaihdunnan toiminnassa, tiedusteli myös että olenko lihonnot viimeaikoina? Ja hieno fiilishän syntyi siis sen takia kun olen yhtenä lihoamisen syynä pitänyt itsellä juuri tuota aineenvaihdunnan ongelmaa ja siitä kun kerran erään ystäväni kanssa juttelin, oli hän sitä mieltä että lihoamisen syy on lähinnä siinä että syön liikaa.(0ikeesti syön liian vähän) - Ja nyt ensimmäisen kerran joku sanoi minulle että tosiaan osasyynä lihoamiseen voi hyvinkin olla se että aineenvaihdunta ei toimi. Jes, en ole siis kuvitellut kaikkia.

Akunpunktiolla koitetaan myös vähän hoitaa hormonitoimintaani (kytköksissä aineenvaihduntaan) niin että saataisiin esim kuukautiset tulemaan normaalisti, nythän ne tulevat joskus ja jouluna ja samalla ehkä vaikeuttavat tätä minun tavoitettani tulla raskaaksi. Oli myös hyvin jännä kuulla että kehoni on tällähetkellä hyvin kylmä, se vaikuttaa aineenvaihduntaani sekä väsyneeseen olooni. Sain ruokaohjeita ja tietoa siitä miten minun pitäisi rytmittää ruokaani, niin että jotain lämmintä ruokaa tulee useammin kuin kerran päivässä.

Ajattelin että piikkien laitto sattuisi, mutta enemmänkin se vain hieman nipisti. Uskallan siis mennä uudelleen, heti ensi viikolla. Jännä nähdä mitä tämä tekee minulle.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Kunhan vaan saa aikaa ja rahaa sen verran että pääsee. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Mua kans niin houkuttais tuo... Miten kallista sulla on, jos saa udella?
  Riippuuko pistopaikat siitä mitä halutaan hoidettavan?

  VastaaPoista
 3. kokemus oli tosiaan hyvä, ja ainakin tämän ensimmäisen kerran perusteella voin sanoa että selkäongelmiin auttoi, en muista koska viimeksi selässäni on ollut näin rento tunne.
  Piikkejä mulle laitettiin nyt selkään, nilkkoihin ja käsiin. ja käsitykseni mukaan pistopaikat riippuu tosiaan siitä, mitä hoidetaan. Tästä ensimmäisestä kerrasta maksoin 40€ ja alustavasti puhuttiin että jos useamman kerran käyn niin sitten käynneistä maksan 35€, eli mitään halpaahan se ei ole. Mutta joutuuhan myös esim normi fysiosta maksaan samanmoisia summia, ehkä jopa enemmänkin.

  VastaaPoista