lauantai 15. syyskuuta 2012

Eilinen päivä, tai oikeastaan ehtoo on ollut totaalisen hämmästysten päivä. Ja sama meininki jatkuu, nyt toki hämmennys on vaihtunut peloksi.

Jostain kummansyystä, tai siis syy oli se että olen kahden viikon sisällä taas flunssassa, päädyin tekemään raskaustestin. En ehkä itsekään tajua tätä yhtälö, miksi flunssa ajoi sen tekemään, mutta siis kuitenkin tein, sen ja hyvin nopeasti testiin piirtyi kaksi viivaa. Mitä hittoa, oli ensimmäiset ajatukset, ja ne ovat edelleen. Miehen ajatukset olivat että mitens se nyt on oikein on mahdollista? no jaa-a.  Kun hetken asiaa pohdin, tulin tulokseen että testi on viallinen, siinä sitten lähdettiin kiirusti kohti yliopiston apteekkia ostamaan digitestiä. Testin tein ennen nukkumaan menoa ja siihen tuli tieto raskaana 3+ , mitä hittoa?? oikeesti onko tää jotain karua pilaa??

Mistä nyt tiiän että oonko oikeesti raskaana ja kuinka pitkällä? viimeisistä kuukautisista ei voi laskea, sen tiedän. Kunnnon kuukautiset ovat olleet heinäkuun alussa, näiden jälkeen on kaksi kertaan tullut epämääräisesti vain sellaista ruskeaa vuotoa, mitä molempina kertoina luulin muka menkoiksi, viimeselle kerralla oli myös normaalit menkkakivut???? okei, elokuun puolessavälissä olen tehnyt testin, joka oli nega ja toisen tein muistaakseni syyskuun alussa ja sekin oli nega. Mitä hittoa.

Onko ruskeat vuodot olleet merkki, kohdun ulkoisesti raskaudesta? mitään kipuja ei ole.
Kaiken lisäksi mieltä rupesi painamaan alkoholin käyttöni, no okei ei se ole mitään suurta, mutta koska viimeisen kolme vuotta olen seurannut sitä niin tarkasti, ja hoitojen aikana olen ollut ehdottoman kielteisellä linjalla, kun hoidot ovat menossa niin mitään ei juoda. Ja nyt sitten, kesän aikana annoin itselleni luvan, nauttia tuosta myrkystä, mieheni naureskelikin että minusta tullut "alkoholisti". Joku tämän nyt ymmärtää väärin, mutta siis enhän mä mikään juoppo oo. Juon siis korkeintaa kolme lasillistä siideriä,  tai muutaman lasin viiniä, eli siis alkohin käyttöni ei todellakaan ole ollut suurta, paitsi minun omassa mittakaavassa. Mutta onko se yksi lasillinen voinut tehdä jo hallaa??? tämäkin murhe tähän nyt.

Keskiviikkona on aika polille toiseen ivf suunnitteluun, öö pitäskös mun nyt kuitenkin soittaa jo sinne maanantaina. Paniikki. Paniikki. Paniikki.

16 kommenttia:

 1. Nyt on pakko kommentoida. Onnea plussasta ja toisaalta; ymmärrän paniikin. Verenvuoto/ruskea vuoto ei ole välttämättä merkki yhtään mistään,tulihan mullakin menkat hoidon päätteeksi vaikka olinkin raskaana sitten. Silti, ymmärrän. Yritä jaksaa maanantaille ja soita heti polille ma tai mene jonnekkin muualle missä ne voi mieluiten ultrata että onko raskaus oikeassa paikassa. Sen voi nimittäin nähdä jo tuossa vaiheessa (mulla nähtiin rv 5+4 että "materiaali on oikeassa paikassa", vaikka mitään sykettä ei vielä tietysti nähty).

  VastaaPoista
 2. Onnittelut plussasta! Elä murehdi tuosta alkoholinkäytöstä, itse vietin muutaman todella kostean illan ennen kuin "yllätys" plussauksen sain. Ja terve tyttönen täällä parhaillaan pistää kämppää uuteen uskoon. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 3. OHO! Ei ole todellista, siis aivan mahtavaa! Toivottavasti kaveri on oikeassa paikassa, nyt äkkiä varaamaan aikaa ultraan että tiedätte missä mennään..

  VastaaPoista
 4. Oho tosiaan. Kannattaa ilman muuta soittaa heti maanantaina lääkäriin, epävarmuudessa pähkäilemistä muutenkin tässä kylliksi riittää. Toivon parasta!

  VastaaPoista
 5. Tiedän henkilön, joka vietti kosteaa ja villiä sinkkuelämää ennen kuin sai tietää raskaudestaan 7. kuulla. Lapsi on täysin terve.
  Soita ehdottomasti heti maanantaina lääkäriin. Toivottavasti kaikki on niin kuin pitääkin ja saatte yllärivauvan! :)

  VastaaPoista
 6. Hei, ihan huikeaa! Johonkin vaan nopeasti jo ultraan, niin selviää teidän tilanne! Toivottavasti kaikki on hienosti ja voitte siirtyä seuraavaan vaiheeseen.. :)

  Ja noista juomista, älä huolehdi. Et ole juonut niin paljon ja niin pitkään, että siitä olisi haittaa.

  Onnittelut teille molemmille! <3

  VastaaPoista
 7. Mahtava yllätys, ONNEA todella kovasti! Ja niinkuin edelleolevatkin ovat kirjoittaneet, niin tuo nauttimasi alkomäärä ei varmasti ole noin alussa olevaan raskauteen vaikuttanut yhtään millään lailla.

  Nyt äkkiä ultraa varaamaan! Toivon todella kovin, että pieni vauvanalku on siellä missä pitääkin ja kaikki menisi hyvin =)

  VastaaPoista
 8. Varovaisesti onnea! Huomenna vaan yhteyttä polille ja ultraan aikaa :)

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtava juttu! Loistavia nämä yllätykset :) Varoivaisesti onnentoivotuksia ja tosiaan älä stressaa tuosta pienestä kupittelusta. Taisi pikemminkin vain edesauttaa!

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtavaa! Paljon onnea matkaan!

  VastaaPoista
 11. Ihana uutinen! Varaa ihmeessä ultra mahdollisimman nopeasti. Äläkä huoli alkoholin käytöstä, nuo annosmäärät ovat todella pienet, älä niistä stressaa! Itselläkin kävi juuri noin, että koko edeltävän vuoden olin minimoinut alkoholinkäyttöni, mutta juurikin siinä kierrossa, kun ei pitänyt tulla raskaaksi, annoin itselleni luvan punaviinilasillisiin ja sieltähän se yllätysplussa sitten pärähti..
  Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 12. Oho! Että tällainenkin on mahdollista. Yllärit siis :)
  Mukava lukea tällaista.

  VastaaPoista
 13. :) kiitos kaikille. Jännittiviä aikoja tässä vielä eletään ja monenlaisia ajatuksia pyörii mielessä. Nyt vain vielä hieman kärsivällisyyttä jumppaamaan, Keskiviikkona päästään näkemään onko siellä kohdussa mitään.

  VastaaPoista
 14. Oi että kun olen koko päivän ravannut täällä tsekkaamassa onko tullut lisäinfoa :D Ihan pian on keskiviikko. Kumpa sieltä tulisi hyviä uutisia!

  VastaaPoista